Азербайджан хвърли бомбата на Европейското първенство по минифутбол. На финала азерите е победиха с 1:0 Румъния и ликуват със златните медали.
Единственото попадение в мача за златните медали вкара Сеймур Мамадов в 25-ата минута, последна за първото полувреме.

Двубоят бе ръководен от българския рефер Александър Костадинов, а трети арбитър беше друг наш сънародник - Тодор Малинов.

Александър Костадинов Тодор Малинов

източник: Facebook.com / European Minifootball Federation

Румънците, които са петкратни европейски шампиони по минифутбол, доминираха в голяма част от мача и отправиха 10 удара към вратата на Анар Мамадов, но азерският страж удържа.

Въпреки заряда и емоциите, двата отбора не прибегнаха до грубости и Давуд Карими от новите шампиони единствен получи жълт картон. През второто полувреме Разван Попа и Виорел Няска бяха най-близо до гол, но ударите им бяха блокирани.

По-рано днес България удари Казахстан с 4:1 и завърши на 3-о място в класирането, което е и най-сериозно постижение за български национален отбор по минифутбол изобщо. Николай Праматаров, Ангел Рахов, Спас Милушев и Деян Иванов бяха точни за българския тим, воден от всеотдайния треньор Николай Михов.

Българите излязоха като 2-и отбор в своята предварителна група С, отстъпвайки само на Черна гора. Но в елиминациите отстраниха последователно Италия (победа с 2:1) и Франция с 3:1. На полуфинала българските футболисти отстъпиха с 3:4 на Румъния след изпълнение на дузпи и 0:0 в редовното време.