Книгата за Трифон Иванов не само оглави класациите по продажби в България, но предизвика интерес и от страна на издателства в Австрия. Част от биографията на железния защитник се превежда на немски, за да бъде представена на партньори на Издателство "Труд" във Виена. Ако преговорите бъдат успешни, книгата Трифон Железния ще бъде издадена и в Австрия, за да зарадва местните фенове на българския бранител.

В своята богата кариера Туньо игра за двата най-големи отбори в страната - "Аустрия" (Виена) и "Рапид". Новината зарадва и съотборника на Трифон от националния отбор Цанко Цветанов, който участва в представяне на книгата, заедно с двама от авторите - Георги Иванов и Кристиан Иванов. Цанко разказа и любопитна случка, от времето, когато Жлезния се подвизава в Испания.

"Дойдох, за да ви науча да играете футбол." Това казва Трифон Иванов на съотборниците си в "Бетис" в началото на 90-те. А въпросът към него, всъщност не е свързан с със спорта. Питат го, защо в цяла Източна Европа има протести и недоволство, а в България - не. "Защото в България всичко е много хубаво", отговоря Трифон. - Ти тогава, какво правиш в Испания, като в България е толкова добре, питат го съотборниците. "Дойдох да ви науча да играете футбол"... Просто Трифон...

Трифон Иванов

източник: Facebook