Новият президент на ПФЛ Атанас Караиванов говори пред медиите след проведеното Общо събрание. Той разкри целите пред своето управление и заяви, че се надява БФС и ПФЛ да работят заедно.

„За да направя тази промяна, аз буквално имам нужда от следните неща: Много сериозен диалог с БФС, защото навсякъде шапките са федерациите. Възстановяване и много сериозен диалог, имам протегната ръка от там. Надявам се тя да не е само сега, когато ме избраха, а и след избора ми ще бъде сериозна подкрепата, защото по този начин ще мога да бъда полезен за клубовете“.

Антон Узунов
48 снимки

„Искам да възстановя финансирането към лигата, защото е доста оскъдно. Не може да се счита само на членски внос, не искам да навлизам в детайли как мога да го направя, но дори в устава има начини как може това да се случи. Да създам администрация, да създадам офисна централа и в БФС, защото няма как две такива органиации да бъдат разделени и човек от даден клуб да иска да свърши работа и да трябва през 10 километра да ходи от едната централа до другата“.

„Искам да възстановим и инициираме диалози с държавата. Тя трябва да обърне внимание на всички клубове, но моята грижа са професионалните. В тези времена, без подкрепата на държавата и общините, нещата няма да изглеждат добре“, заяви Караиванов.