Асен Бербатов отново попадна в полицейската сводка. Този път служители на Пътна полиция-Благоевград задържаха благоевградчанина, който е брат на футболната ни звезда Димитър Бербатов, да шофира след употреба на кокаин. Това е станало вчера следобед, направен е тест на младия мъж, който е показал, че е седнал зад волана след вземане на нароктичното вещество. Случаят веднага е докладван на Районна прокуратура. Образувано е досъдебно производство, пише Телеграф.

„Сега предстои да се извърши претърсване и евентуално изземване в дома на Асен Бербатов, колегите ще търсят дали там няма наркотични вещества”, казаха за „Телеграф" от прокуратурата в града.

Това е поредният арест на Асен Бербатов. Преди 3 години той бе арестуван за незаконно държане и за разпространение на публично място на високорискови наркотични вещества. В района на магазин „Метро“ в Благоевград Асен разпространил на И. К. Б. 1,71 грама кокаин. В автомобил същият държал,  в съучастие с А. И. П., кокаин с бруто тегло 1,1 грама, както и канабис - 2,4 грама бруто тегло. В колата е открито и кристално светлокафяво вещество с тегло 0,7 грама, на което предстои да бъде установено съдържанието.

Преди няколко години Асен Бербатов бе осъден на една година и два месеца условно с 3-годишен изпитателен срок за разпространение на дрога. Той призна вината си и сключи споразумение с прокуратурата.

Асен Бербатов бе заловен също така през 2012 година да кара колата на жена си на първокласен път Е-79, а полицаите откриха в бебешкото столче на сина му кокаин, за което братът на Димитър Бербатов получи условна присъда. Преди това пък Асен Бербатов бе заловен да шофира автомобила си без книжка, заради което също бе осъден.