Старши треньорът на Струмска слава Анатоли Нанков коментира успеха над Лозен Сухиндол в турнира за Купата на България с 5:0 и класирането за 1/16-финалите в надпреварата.

"Хубава победа, радващото е, че нямаме контузени футболисти след двубоя и мислим вече за предстоящата среща с Черноморец за първенство. Поздравления и за домакините от Сухиндол, които бяха изключително коректни, създадоха приятна обстановка за двубоя - наистина им благодаря от името на нашия клуб", коментира Анатоли Нанков пред официалния сайт на Струмска слава.

Следващият двубой на Струмска слава е в неделя (17 септември) от 17:00 часа у дома срещу Черноморец (Бургас). 

"Дадох шанс на повече момчета да поиграят в двубоя за Купата. Тези мачове от предварителните кръгове са хубави, защото можем да дадем шанс на по-млади играчи да получат игрово време и да трупат опит. Хареса ми, че не подценихме в никакъв случай мача, подходихме напълно сериозно и с отговорност", допълни още наставникът на радомирци.

Относно предстоящия двубой за първенство, Анатоли Нанков коментира: "Черноморец започна по-лошо сезона, ако лошо може да се каже, че просто направиха повече равенства в двубоите си, но пък виждате, че са допуснали само една загуба в досегашните си 8 мача. На всяка цена ще се опитаме да спечелим трите точки, защото този двубой е много важен за нас. Да, хубаво е, че продължихме за Купата, но в шампионата е важно да трупаме точки и да държим добро ниво в класирането. Черноморец е много опитен и солиден отбор, но ние ще направим всичко възможно, за да победим."