Актьорът, който ще изиграе Георги Аспарухов в бъдещия филм за легендарния нападател, говори пред медиите в началото на снимките. Артистът сподели, че срещата му с Лита Маркова – вдовицата на Аспарухов, е била изключително емоционална.

“Има известни трудности. Имах емоционална среща с Лита. В момента се чувствам по-добре. Емоционалната среща беше черешката на тортата след дългия процес на моята подготовка. Георги Аспарухов се изиграва с много труд. Разчитаме на подготовка, подготовка и само подготовка. И привичките, които е имал господин Аспарухов“.

„Освен архивното образование, което успях да получа с помощта на десетки спомагатали, той е атлет на световно ниво – не може да бъде стигнат. Физическата подготовка изискваше най-много от мен. Възможно е със самочувствие и смелост да успееш. Ще видим дали ще успеем да създадем филма“.

„Едва в началото на снимките сме, не знам коя ще е най-емоционалната сцена. За мое огромно удоволствие, Емил Бонев е написал безупречен сценарий. Този сценарий изисква актьорски професионализъм“.

„В обувките на Аспарухов се влиза като ги вземеш и обуеш. Още преди началото на снимките усещах голямата тежест. Смятам да се справя настъпателно и отговорно".