Адвокат Радостин Василев, който е специалист по футболно право, даде интервю за предаването "Домът на футбола" по DIEMA SPORT. 
 
Василев представляваше национала Кирил Десподов при преминаването му в Щурм Грац под наем от Каляри. 
 
"От Каляри ни уведомиха, че няма да разчитат на Кирил едва три седмици преди затварянето на трансферния прозорец. Имаше доста варианти пред нас от Франция и Турция, но офертата на Щурм беше най-комплексна и удовлетворяваше желанията на всички страни. Малкото време ограничи възможностите ни, но смятам, че направихме най-добрия избор", обясни Василев. 
 
Той отказа да потвърди дали Рен и Лил са отборите, които са искали Десподов, но разкри, че най-солидната оферта е била от Турция.  
 
"Парите бяха оставени на заден план от моя клиент. Неговата цел е преди всичко да се докаже. Той има дългосрочен договор с Каляри и макар че не мога да предричам бъдеще, считам че догодина ще имаме друг тип развръзка в Каляри. Десподов е млад и интересен футболист, но малшансът е че италианският отбор този сезон не играе с крила", каза още адвокатът. 
 
Василев не скри съжалението си, че няма интерес към други момчета на възрастта на Десподов. 
"Намалява броят на българските играчи в добрите първенства, а все повече наши футболисти се завръщат у нас. Един от тях е Спас Делев, който е наш клиент и наскоро подписа договор с Арда след три много успешни години в Полша.  Той имаше оферти от Казахстан и Азербайджан, но предложението на Арда беше много добро", обясни Радостин Василев.
 
Според него Лудогорец е единственият отбор у нас, който плаща за трансфери, а не взима свободни играчи.
"Нещо, което е безплатно, не е качествено - това е доказано. Има и  изключения, разбира се, но много рядко може да се вземе интересен футболист, който да е свободен на пазара", категоричен бе той.
 
Много по-интересен е бил трансферния прозорец в Европа.
 
"Ако у нас говорим за 2-3 трансфера и 50 свободни играчи, в топ 5 на първенствата в Европа имаше доста интересни неща. Безспорно най-много коментари предизвика преминаването на Гризман в Барселона. В договора си с Атлетико Мадрид той имаше откупваща клауза от 200 милиона евро, която след 1 юли ставаше 120. И още в първия от ден от влизането й в сила стана ясно, че Гризман отива в Барса. Сега от Атлетико съдят испанския клуб, но няма да спечелят", прогнозира Василев. 
 
Адвокатът коментира и на какво се дължат огромните разходи за трансфери в Англия.
"В Англия 40 % от трансферите са от връщащи се футболисти. Масово се купуват играчи, после ги пращат под наем , а след това си ги откупуват. Това е практита на Челси и Манчестър Сити най-вече и е начин за заобикаляне на финансовия феърплей", обясни Василев.
 
Той разкри, че следващата седмица заминава в чужбина и ще се види с мениджъра на Неймар - Марко Мота. 
 
"Ще го попитам спациално защо не реализира трансфера на Неймар", завърши той.