Адвокатът Радостин Василев говори пред медиите след като внесе документите на третия претендент за поста президент на БФС Любослав Пенев. Василев каза, че много клубове споделяли, че се страхуват и има натиск, от отказа да спомене конкретни имена.

"Този път приеха документите, депозирахме кандидатурата на Любо Пенев заедно с пълномощника на отбора, който го издига- Черногорец. И така третият кандидат е на лице. Към момента само един отбор е издигнал кандидатурата, а до края на седмицата може би още два клуба. Но екипът на Любо Пенев не си е поставил за задача 20-30 клуба да го издигнат, а по-скоро е важно кой ще гласува за него“, започна Василев,

"Обиколката из България върви добре, до колкото съм запознат. Има си хора, които отговарят за това. Срещи с клубове, има интерес. В крайна сметка има някаква нужда от промяна и хората усещат това. Предварително е трудно да се каже кой какво ще подкрепи, особено в ситуацията, която е създал БФС. Има страх, притеснение в клубовете. Така че, най-вероятно ще разберем какво сме направили накрая, когато се броят гласовете“, добави юристът.

"Да, вероятно нашата амбиция изглежда изключително романтично, дори налудничаво, но в крайна сметка тази промяна е наложителна и тя е продиктувана от изискванията на времето. Така или иначе тя ще се случи, надявам се да се случи този път. Просто това положение, което е в българския футбол е нетърпимо и трябва да има промяна“.

Попитан дали изказването на Николай Илиев, част от екипа на Пенев, че Левски ще ги подкрепи е изиграло лоша шега, той отговори: "До колкото знам Ники Илиев се пошегува на пресконференцията. Поне такова е обяснението му и е по-скоро провокация към ръководството на Левски. В крайна сметка всеки има право да подкрепя, който си реши, демократично е. Единственото ни желание е по време на изборите да бъде честно, но от сигналите, които получавам до момента, това не се случва“.

"Много отбори има, които в прав текст ми казват, че се страхуват, че има натиск. Освен това много отбори ни пращат и съобщения, с които го декларират това. Областните председатели по места агитират активно по всякакъв начин за настоящото ръководство на БФС. Това по-скоро не е тяхно право, защото след като е назначен конгресът, администрацията на съюза трябва да работи еднакво за трите кандидатури. Защото функцията на областния председател не е да агитира за избор президент, по-скоро трябва да има равнопоставеност. Не бих искал да цитирам имена на отбори, за да не ги поставям в притеснено положение, не е коректно от моя страна. Но има доста отбори“.

Ивайло Дражев - бивш собственик на Черноморец (Бургас) и наскоро излязъл от заведение за лишаване от свобода, е третият кандидат, издигнат от Ботев (Болярово) от ямболската регионална група.

"Аз имам добри отношения с всички клубове, през годините моята работа е била еднакво коректна както с Левски, така и с ЦСКА, а също с останалите професионални и аматьорски отбори. Не съм аз човекът, който трябва да коментира позицията на ЦСКА. Предполагам, че в един момент те ще я заявят. По-скоро е важна позицията на всички останали 540 клуба, българският футбол не е само Левски и ЦСКА“, коментира адвокатът.

„Със сигурност е ОК документацията на Любо Пенев. Той със сигурност ще участва на предстоящия конгрес при всички положения“, гарантира Радостин Василев и добави: „Но какво ще се случи с тази декларация за конфликт на интереси, ще разберете следващите дни“.

Василев беше попитан и как би коментирал отлагането на делото на „червените“ в КАС, в което се оспорва спирането на тима за участие в Лига Европа. „Снощи разбрах, че е отложено. Нямам представа защо, но това е лошо, защото ЦСКА очаква решение преди периода за лицензиране. При всички положения това не е добре за клуба. Надявам се да имат успех“.

„Аз също имат дела в КАС. Много са натоварени. Възможно е това да е причината за отлагането. Притеснително е дотолкова, доколкото едно окончателно решение на съда е влязло в сила след 31 март, затруднява много лицензирането на ЦСКА за евротурнирите още сега, за тази година, това е“