Адвокат Василев: Много отбори ни казват, че се страхуват и има натиск

Адвокатът Радостин Василев говори пред медиите след като внесе документите на третия претендент за поста президент на БФС Любослав Пенев. Василев каза, че много клубове споделяли, че се страхуват и има натиск, от отказа да спомене конкретни имена.

"Този път приеха документите, депозирахме кандидатурата на Любо Пенев заедно с пълномощника на отбора, който го издига- Черногорец. И така третият кандидат е на лице. Към момента само един отбор е издигнал кандидатурата, а до края на седмицата може би още два клуба. Но екипът на Любо Пенев не си е поставил за задача 20-30 клуба да го издигнат, а по-скоро е важно кой ще гласува за него“, започна Василев,

"Обиколката из България върви добре, до колкото съм запознат. Има си хора, които отговарят за това. Срещи с клубове, има интерес. В крайна сметка има някаква нужда от промяна и хората усещат това. Предварително е трудно да се каже кой какво ще подкрепи, особено в ситуацията, която е създал БФС. Има страх, притеснение в клубовете. Така че, най-вероятно ще разберем какво сме направили накрая, когато се броят гласовете“, добави юристът.

"Да, вероятно нашата амбиция изглежда изключително романтично, дори налудничаво, но в крайна сметка тази промяна е наложителна и тя е продиктувана от изискванията на времето. Така или иначе тя ще се случи, надявам се да се случи този път. Просто това положение, което е в българския футбол е нетърпимо и трябва да има промяна“.

Попитан дали изказването на Николай Илиев, част от екипа на Пенев, че Левски ще ги подкрепи е изиграло лоша шега, той отговори: "До колкото знам Ники Илиев се пошегува на пресконференцията. Поне такова е обяснението му и е по-скоро провокация към ръководството на Левски. В крайна сметка всеки има право да подкрепя, който си реши, демократично е. Единственото ни желание е по време на изборите да бъде честно, но от сигналите, които получавам до момента, това не се случва“.

"Много отбори има, които в прав текст ми казват, че се страхуват, че има натиск. Освен това много отбори ни пращат и съобщения, с които го декларират това. Областните председатели по места агитират активно по всякакъв начин за настоящото ръководство на БФС. Това по-скоро не е тяхно право, защото след като е назначен конгресът, администрацията на съюза трябва да работи еднакво за трите кандидатури. Защото функцията на областния председател не е да агитира за избор президент, по-скоро трябва да има равнопоставеност. Не бих искал да цитирам имена на отбори, за да не ги поставям в притеснено положение, не е коректно от моя страна. Но има доста отбори“.

Ивайло Дражев - бивш собственик на Черноморец (Бургас) и наскоро излязъл от заведение за лишаване от свобода, е третият кандидат, издигнат от Ботев (Болярово) от ямболската регионална група.

"Аз имам добри отношения с всички клубове, през годините моята работа е била еднакво коректна както с Левски, така и с ЦСКА, а също с останалите професионални и аматьорски отбори. Не съм аз човекът, който трябва да коментира позицията на ЦСКА. Предполагам, че в един момент те ще я заявят. По-скоро е важна позицията на всички останали 540 клуба, българският футбол не е само Левски и ЦСКА“, коментира адвокатът.

„Със сигурност е ОК документацията на Любо Пенев. Той със сигурност ще участва на предстоящия конгрес при всички положения“, гарантира Радостин Василев и добави: „Но какво ще се случи с тази декларация за конфликт на интереси, ще разберете следващите дни“.

Василев беше попитан и как би коментирал отлагането на делото на „червените“ в КАС, в което се оспорва спирането на тима за участие в Лига Европа. „Снощи разбрах, че е отложено. Нямам представа защо, но това е лошо, защото ЦСКА очаква решение преди периода за лицензиране. При всички положения това не е добре за клуба. Надявам се да имат успех“.

„Аз също имат дела в КАС. Много са натоварени. Възможно е това да е причината за отлагането. Притеснително е дотолкова, доколкото едно окончателно решение на съда е влязло в сила след 31 март, затруднява много лицензирането на ЦСКА за евротурнирите още сега, за тази година, това е“

Свързани материали

  • Аматьорите от Черногорец Ноевци официално издигнаха Любо Пенев Аматьорите от Черногорец Ноевци официално издигнаха Любо Пенев
  • vesti.bg vesti.bg
профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
БФС

Други