Датата 7 февруари е оставила спомени в родния спорт, макар някои от тях да са косвени. На този ден преди 20 години са открити Зимните олимпийски игри в Нагано. Това нямаше да е чак толкова важно, ако на този форум България не беше спечелила първия си златен медал на "белите олимпиади". 

Няколко дни след откриването в биатлона триумфира Екатерина Дафовска и завинаги влезе в историята на родния спорт. Още една фигура намира място там, а това е големият алпинист Боян Петров. 

На тази дата той не е покорил някой от множеството върхове в кариерата си. Не, на тази дата той е започнал пътя си към върховете преди 45 години. А останалото е история...

Освен него, на днешния ден са родени и някои известни български футболисти. Като например любимецът на феновете на Ботев и национал на България Тодор Неделев, който празнува 25-годишен юбилей. 

Настоящият главен мениджър на Левски Асен Букарев също празнува рожден ден, като навършва 39 години. Един от доскорошните любимци на "синята" публика също има повод да празнува. Нападателят Еньо Кръстовчев става на 34 години.

А освен Неделев, от действащите родни футболисти празнуват Владислав Романов, ставащ на 30, и халфът на Локо Пловдив Веселин Марчев, навършващ 28 години. Да е честито на всички и да са здрави!