Отборът на Вихрен Сандански започна подготовка за новото футболно първенство на Югозападна В група. Преди първото занимание бе отслужен водосвет за здраве и успех, като бе осветено и новото тревно покритие.

Наставникът на санданчани Здравко Лазаров изведе 18 футболисти на първата тренировка. Атанас Димитров -Джаич, Ферди Мюмюнов и Иван Чалъков, вече не са част от отбора. Николай Стоилков, който за последно игра в Оборище започна тренировки с Вихрен, като се очаква в скоро време официално да се разбере с ръководството и да стане част от отбора. Дани Пехливанов също може да облече зелената фланелка през новия сезон. На първата тренировка Лазаров бе взел и 5 момчета от Академията на Вихрен, които ще тренират с отбора. До началото на новия сезон се очаква още нови играчи да станат част от Вихрен.

По време на подготовката Вихрен ще изиграе няколко контроли. До този момент сигурни са: на 14 юли с Пирин Благоевград в Разлог, на 18 юли с Витоша Бистрица до 19 г. в Разлог, на 25 юли с  Пирин Разлог, и евентуално Пирин Гоце Делчев.

Ръководството на Вихрен се е погрижило тревното покритие на официалния терен да е в перфектно състояние, като помощното игрище, което се намира в непосредствена близост също е подменено. Ремонтните дейности на стадиона продължават и с изграждането на три нови съблекални, които ще са на разположение на Академията на Вихрен.