На доста голяма наглост станаха свидетели десетки хора в столичния квартал Младост. В главни герои се превърнаха както десетки колоездачи, така и двама тийнейджъри, които решиха днес да поиграят футбол на една от спортните площадки в квартала, пенебрегвайки препоръките на здравните власти.

Малко преди 14:00 часа днес обаче минава полицейска кола и вижда нарушителите. Патрулката спира пред игрището и по уредбата на няколко пъти призовава двете момчета да прекратят заниманието, пише Спортал.

Футболистите обаче не обръщат никакво внимание на полицая, подхилквайки се ехидно и продължавайки да си подават топката. Това принуждава служителят на реда да излезе от колата, след което се разиграва следния диалог на висок тон, който се чува на повече от 50 метра:

Полицаят: Колко пъти да ви повтарям да напуснете?
Футболистите: Какво толкова е станало? Какъв е проблемът?
Полицаят: Моментално напуснете. Не виждате ли, че на вратата на съоръжението има бележка и там ясно пише, че влизането на игрището е забранено?
Футболистите: Е, и?
Полицаят: Не ме ли чувате? Моментално напуснете площадката!
Футболистите: Добре. Какво толкова. По-спокойно. Не викай!

Полицаят запазва самообладание и не отговаря на провокациите. В крайна сметка двете момчета напускат терена, изчаквайки служителят на реда да си тръгне, но след кратко колебание решават да не влизат отново в територията на съоръжението.

След двайсетина метра полицейската кола отново е принудена да спре, този път за да предупреди група колоездачи и четири момичета, които разхождат едно куче.

Това обаче не спира хората масово да не спазват препоръките на здравните власти и само за около един час през клоездачната алея, дълга около 400 метра, преминават между 50 и 75 велосипедисти – мъже, жени, деца и цели семейства.