Христо Стоичков представи своята марка H8S на пресконференция в столичен хотел днес. Той посрещна гостите си на тържественото откриване със специални осмици, изработени от суджук, но не в традиционната форма на подкова, а във вида на числото 8. Камата пристигна на презентацията със специална предпазна маска, на която беше изписано логото на собствената му марка.

Христо Стоичков представяне на собствена марка

източник: Lap.bg

Стоичков заяви, че в основата на всичко са децата и благодари на хората, помогнали му да осъществи своя проект. Участие в пресконференцията взе и съавторът на автобиографията на легендарния футболист – Владимир Памуков, който загатна за голям договор отвъд Атлантическия океан, свързан с бестселъра "Историята. Христо Стоичков". На събитието стана ясно, че най-големият български футболист има нов официален сайт.
 
"Правя всичко за децата, те са нашето бъдеще, те ще вървят по нашия път. Затова решихме да направим тази спортна линия, тя е за всички – знаете, че обичам голф, лов. Решихме да направим колекция от спортна екипировка, логото е нещо специално за мен, защото свързва много неща в моя спортен живот. Номер 8 е специален за мен, затова така го измислихме. Има много спортни неща, за свободно ходене.

Христо Стоичков представяне на собствена марка

източник: Lap.bg

Много хора работиха над този проект, благодаря на Милена и Владо за книгата, на "Софтпрес" – за една минута си стигнахме ръцете. Когато в САЩ им подарявам фланелки, се учудват какви добри фланелки правят в една малка България. Благодаря на Веско Илчев, на "Красико", на сина на Васко Драголов. Всичко ми хареса. Три момчета се грижат за новия сайт, направиха го да издържа на 1000 посещения едновременно. 
 
Искам да оставя това за спомен. Правя го за малките, нека всеки ден да могат да научават нещо. Специално от Испания тук е Николас Перес, който ми е скъп гост. Той е човекът, който направи фенклуба "Христо Стоичков" в Саламанка. Подарявам му копие от "Златната топка". Не всеки получава такава", каза голмайсторът на Мондиал'94.