Легендата на българския футбол Христо Стоичков и кметът на кмета на Несебър Николай Димитров откриха мултифункционална спортна зала на градския стадион в Слънчев бряг. Новата сграда е едноетажна и се състои от многофункционална спортна зала и обслужващи помещения с осигурен вътрешен достъп между тях.

При откриването на новата спортна зала Арена Несебър Христо Стоичков подчерта колко е важно общините да инвестират в развитието на детско-юношеския спорт, защото много големи имена в българския футбол са тръгвали от извънстолични терени.

„Имал съм възможността в далечната 82-ра година тук да вкарам първия си гол като юноша за националния отбор на България“, каза Стоичков.

В детско-юношеските школи в Несебър тренират над 100 деца в 5 възрастови групи. Днес не получиха автографи от Христо Стоичков на биографичната му книга.

„Трудете, обичайте спорта, не се отказвайте от трудните моменти, на първата страница на книгата ми е най-важното, минал съм през много трудни моменти, но никога не съм се отказвал“, обърна си към младите футболисти Стоичков.

В новата спортна зала има условия за упражняване на различни видове спорт.

„Тук имаше запитвания и зимни лагери, защото много от спортни отбори правят подготовката си на нивото на морското равнище“, съобщи кметът на Несебър Николай Димитров.

Залата разполага с мобилни трибуни с 200 седалки за зрителите, които могат да бъдат задвижвани автоматично. Те ще се прибират при провеждане на тренировъчна дейност.