Второто издание на Ювентус джуниър камп – лицензираният лагер на най-титулувания италиански клуб, започна официално днес на стадион „Берое“ в Стара Загора. Общата бройка на участниците е  87, а лагерът ще продължи до 29 юни.

Малките футболисти са разделени в шест групи, наименовани на ключови звезди на черно-белите – Дибала, Игуаин, Манджукич, Бернардески, Пианич и Дъглас Коща. Най-малките бианконери са част от „Дибала-отбора“ и още в първата си тренировка показаха, че са усвоили не само традиоционната радост след гол, но и усмивката, с която аржентинецът играе по целия терен.

Освен малките таланти, част от кампанията са трима италиански треньори, начело с Миха Рожина, който идва за втори път у нас. „Това, което ни обединява и дава заряда на Ювентус е нашата страст и непоколебимостта ни да разботим усилено“, каза Рожина след церемонията по откриване и обеща да предаде това верую и на българските деца.

Асистенти на Миха, Николо и Лучано са наставници на деца от школата на ФК Берое, а организационият екип от ДФА-Комета и официалния фенклуб на Ювентус у нас „Ювентус-България“ получиха специална похвала от триото от торино.

„За нас е удоволствие да имаме толкова солидни и отговорни партньори в България,  предстоят страхотни неща“, загатна по време на откриването Миха Рожина.

Секретарят на Общината Делян Иванов пък предаде благодарностите от кмета Живко Тодоров, който не можа да присъства заради важна командировка. Отговорната задача – да открият откриващата церемония, бе поверена на два танцови състава от Центъра за подкрепа на личностното развитие към Община Стара Загора, които се справиха блестящо и обраха аплодисментите на родителите и младите футболисти. 

За последните сега предстоят пет дни, изпълнени с футбол, много мачове, забавление и тренировки, както и уроци по италиански и английски език, занимания с аниматори, методисти и игрови модули. Освен Община Стара Загора, партньори на кампа са още „Победа“ АД, авиокомпания България Ер, застрахователната компания Армеец, ВипОферта и каналът с права за Калчото - Макс Спорт. Благодарение на всички тях децата ще получат и още много допълнителни изненади до финалните инициативи от Ювентус камп 2018 – церемонията по награждаване в четвъртък вечерта на сцена „Лапидариум“ в старозагорския Исторически музей и финалната тренировка в петък на терените на спортен комплекс „Берое“.