В Пазарджик се проведе увлекателен младежки форум по проекта "Младите хора – бъдещето на България – говорят” ( № 2022-3-BG01-KA154-YOU-000102860). Той е финансиран по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: Образователна мобилност за граждани на Сдружение „Младежки гвардейски отряди” с председател д-р Денислава Ангелова.

Домакин на събитието бе XVIII Ученически гвардейски отряд – Пазарджик. Специални гости и активни участници-лектори в дискусията бяха президентът на Българската асоциация на спортните журналисти Найден Тодоров, главният редактор на Gong.bg Бисер Тошев, директорът на видеосъдържание в Sportal.bg Мартин Томанов, футболните коментатори и водещи Георги Славчев и Георги Георгиев, Владимир Иванов (вестник "Труд"), Симеон Демирев (вестник "24 часа" и спортният фотограф Владимир Стоянов.

Те разказаха за своя професионален път и трудностите, пред които са се изправяли. Успяха да вдъхновят младежите, че няма невъзможни неща, стига да бъдат упорити и да се борят за мечтите си докрай. Момчетата и момичетата също изложиха своите креативни тези. Всички заедно обсъдиха ползите от спорта при формирането на характер, социализацията и изграждането на приятелства. Акцентираха върху дисциплината и отговорността, на които учи.

10 снимки