Съботният ден бе добър за жителите на пазарджишкото село Паталеница, които присъстваха на откриване на ремонтирания стадион в селото и на футболния мач от А окръжна група на Пазарджик между отборите на местния Левски и град Брацигово.

Домакините първо откриха спортното съоражение в присъствието на кмета на Пазарджик Тодор Попов, който живее в Паталеница Ангел Налбатски, кметът на самото село и на братя Козареви – Илия и Благой, които са основни спонсори на местния тим. С тяхна финансова помощ е направен и ремонтът на стадиона.

Обновеният стадион има много хубаво тревно покритие, за което са вложени много усилия. Също така и обновени трибуни, които в съботния следобед бяха препълнени. Местното население уважи откриването и футболния мач, а за доброто настроение от клуба се бяха погрижили със скара и бира.

Съблекалните са изцяло нови и са по-хубави от тези на някои отбори от по-горните дивизии.

Преди началото на футболния двубой бяха представени националите по мини-футбол, част от които играят и за Левски Паталеница. Публиката ги прие радушно и им пожела успех на предстоящото Европейско първенство по мини-футбол.

Самият мач бе изгледан и от бившия играч на ЦСКА и настоящ на Локомотив Пловдив Александър Тунчев.

Хората останаха доволни и от победата на Левски Паталеница с 1:0 с късен гол на Иван Хамалски.

Вижте снимков разказ за съботния празник в Паталеница!