Шестото издание на националния турнир по футбол за ученици "Купата на Coca-Cola" бе открито на церемония в София.

Комплекс "Царско село" бе домакин на символичното откриване на надпреварата, която от година на година става все по-мащабна. Тази година купата ще се проведе в още два региона - Враца и Кърджали. С тях общините, които ще участват във футболната надпревара, стават 10 с Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Пловдив, Русе, София и Стара Загора. Очаква се в училищния турнир участие да вземат над 16 хиляди деца от общо 334 училища в страната, които да демонстрират качествата си.

Програмата започва с вътрешноучилищни турнири, а първият районен турнир ще бъде в зона "Благоевград" на 18 март. Победителите от всички зони пък ще се изправят на големите финали в Русе между 9 и 11 юни. А наградата за шампиона е много примамлива - спортен лагер в базата на Спортинг Лисабон.

На церемонията в "Царско село" присъстваха служебният Министър на младежта и спорта проф. Даниела Дашева, съветникът ѝ Емил Костадинов, представители на Кока-Кола България, както и главният скаут на ЦСКА Велизар Димитров.

По време на официалното откриване на „Купата на Coca-Cola“ подкрепата си към инициативата изразиха и любимите музикални звезди на тийнейджърите – Михаела Филева и братята Пламен и Иво. Те, заедно с футболния отбор, познат от виртуалното пространство „Играчи FC“, направиха няколко оспорвани разигравания срещу вицешампионите в „Купата на Coca-Cola“ от 2016 г. - 140 СУ „Иван Богоров“, гр. София.

На събитието беше обявена и голямата изненада за феновете на FIFA тази година - те ще имат възможност да се включат в специално организиран турнир, който ще се провежда във всеки град паралелно с мачовете на зеления терен. В него напътствия ще дават играчите Станислав „WickyBG” Чакъров, Persi Army и Ицака, а победителят в играта ще замине за най-голямото изложение в Европа за забавления и интерактивни игри Gamescom в Кьолн, Германия.

Освен на незабравими футболни емоции, тазгодишното издание на „Купата на Coca-Cola” ще поднесе множество интересни моменти и за всички присъстващи на финалите във всеки град. Те ще могат да се включат във вълнуващи игри и забавления със страхотни награди.