Нито един рефер не е дал положителен резултат на тестовете за коронавирус, заяви пред Gong.bg председателят на Съдийската комисия на БФС Костадин Стоичков. Вчера и днес арбитрите покриваха физически нормативи, на които бяха длъжни да представят тест за  COVID-19. За да няма струпване на едно място вчера в базата на НСА бяха събрани реферите от зона София и зона Пловдив,  а днес във Велико Търново са колегите им от зона Варна и зона Търново. 
 
"Искам да благодаря на ръководството на БФС, че осигури безплатни тестове за съдиите. Хубавото е, че всички са здрави, а мен ме радва и фактът, че показаха много добра форма. Явно е, че са тренирали по време на карантината, макар и по различен начин. Затова мога да кажа, че отборът ми е готов на 100 % за рестарта на първенството. Дори съм сигурен, че съдите ще са в по-добро състояние от футболистите - все пак те са свикнали да се подготвят сами", обясни Стоичков.
 
Съдиите ще трябва да направят нов тест за коронавирус по PCR метода между 1 и 3 юни, който ще важи за целия месец.
 
"Той пак се поема от футболната централа. Единствено арбитрите, които ще получат наряди през юли, ще трябва да си направят още един тест, който ще заплатят сами", допълни съдийскияг шеф.
 
За доиграването на сезона в efbet Лига ще се използват 16 ръководещи съдии. Заради контузии отпадат Стефан Апостолов и Неделчо Гаджалов, а по здравословни причини - асистентът Георги Георгиев.
 
"Тримата представиха документи от лекарите и затова ще почиват, докато се възстановят. Аут е и Велислав Миленков, който е в листата на асистентите. Той изяви желание сам да прекрати кариерата си", разкри Стоичков и потвърди, че направените още през март съдийски наряди за предстоящия 25-ти кръг от efbet Лига остават.
 
"Засега промени не са правени. Казвам засега, защото всичко се случва. Виждате в какво време живеем, затова пожелавам здраве на всички. И се надявам да няма повече изтичане на информация, както стана през март. Затова и вече ще даваме на съдиите само един час да потвърдят наряда преди да го обявим в медиите", завърши Стоичков.