Родният клуб на капитана на националния отбор Ивелин Попов - Септември, спечели първия турнир, който Академията на звездата на Спартак (Москва) организира. Надпреварата се проведе на базата на “Витоша 13”, където децата се радваха на невероятни условия.

В надпреварата участваха малчугани от наборите 2011-2013 година от софийските клубове Септември, ДИТ и децата от столичните 15-то и 123-то ОУ, които са част от Академия “Ивелин Попов”.

По ирония на съдбата, първата купа на коледния турнир, който ще стане традиционен бе спечелена от първия клуб на Попето - Септември. Преди финалната среща те имаха равни точки с ДИТ - по 6. Мачът помежду им завърши 1:1, а при дузпите Септември се наложи с 6:5.

Логично, малките шампиони получиха купата от самия Ивелин Попов, а останалите награди бяха връчени от капитана на Левски Божидар Митрев и старши треньора на Етър Станислав Генчев.

Утре предстои втората част на коледния турнир организиран от Академия “Ивелин Попов”, в който ще участват третокласници и четвъртокласници. Двубоите отново ще бъдат на базата на “Витоша 13”.