Столичният Септември спечели третото издание на Мемориалния турнир в памет на  бившия национален бранител Георги Марков. Надпреварата беше за момчета,  родени през 2009-а година. В оспорван финал септемврийци надделяха над Левски след изпълнение на дузпи (5:4, 0:0 в редовното време). В малкия финал Славия победи Ботев Пловдив след изключителна драма в редовното време (3:3) и също след изпълнение на дузпи (6:5). Участие в награждаването взе Валери Божинов. 
 
Мачовете предложиха много емоции, искри на терена и по трибуните, които в някои моменти прекрачиха и границите на доброто възпитание. В крайна сметка, най-важното е, че децата от всички отбори напуснаха терена като приятели. През последните 4 дни двубоите с участието на 8 отбора се проведоха на терените в Национална футболна база „Бояна“ и националния стадион "Васил Левски". 
 
Участваха осем отбора, които в предварителната фаза на турнира бяха разпределени в две групи по четири отбора. Откликнаха всички тимове, в които бившият национал е играл в професионалната си кариера. Единствено не присъства отборът на Пирин Гоце Делчев, който е отказал поканата, тъй като не разполага с отбор във въпросната възрастова група.