С празненства и мач между ветераните на Етър и Берое отбелязаха 30-годишнината от шампионската титла на “виолетовите” във Велико Търново. На днешния ден, 9 юни 1991 г. „болярите” стигнаха до най-големия връх в историята си. 
 
Двубоят бе предшестван от тържествено шествие и представяне на отборите от детско-юношеската школа на Етър на пистата на стадион „Ивайло”.
 
Шампионите от 1991 излязоха един по един и всеки беше представен под аплодисментите на публиката. Сред тях бяха героите от САЩ 94 Цанко Цветанов, Бончо Генчев, Илиян Киряков, както и треньорът Георги Василев-Гочето. Всеки от тях вдигна оригиналната шампионска купа, която пристигна на стадион „Ивайло” специално за празника. Досега в клубната витрина бе само реплика на купата, която бе направена преди няколко години със средства, събрани от феновете.
 
Всички участници в мача между ветераните на Етър и Берое получиха възпоменателни плакети. "Болярите" излязоха със специален екип, който пълно копие на шампионския екип, като единствената разлика е, че на гърдите има изписано „Шампиони-91”. В почивката на мача пред централния сектор бяха представени книгите „Трифон Иванов – Железния: Биография на една вечна легенда” и „Те играха за „Етър” и юбилейния вестник „Виолетови шампиони”.