Мини Европейското първенство по футбол за смесени ученически отбори, което Българският футболен съюз организира в партньорство със Столична община, събра над 750 деца националния стадион "Васил Левски". В турнира, който се игра в три дни, участие взеха 56 отбора от 52 столични училища, съставени от деца от втори до четвърти клас.
 
Кулминацията бе днес, когато се изигра и големият финал. В него шампион стана тима на Норвегия, представен от 92 ОУ Димитър Талев, който надделя над Румъния, представени от 2 СУ Академик Емилиян Станев с резултат 3:0.
 
След края на турнира дойде и голямата изненада за децата - наградите връчиха трима от настоящите национали, които само след дни се изправят срещу Румъния и Словения. Това бяха защитникът Християн Петров от ЦСКА, халфът на Левски - Марин Петков, както и състезаващия се в Нидерландия - Филип Кръстев. 
 
Кметът на столицата Васил Терзиев също поздрави децата, а не пропусна да покаже и умения с топка. От организаторите от БФС пък дойдоха техническият директор на централата Кирил Котев, както и Лъчезар Димов, който отговаря за развитието на младите ни таланти. За децата бяха предвидени награди, като освен отборните за първенците в класирането имаше призове за най-добър футболист по постове, както и най-атрактивен такъв.