Министърът на младежта и спорта Красен Кралев изгледа квалификационния мач за световното първенство по футзал между България и Черна гора завършил 1:1, който се проведе в Двореца на културата и спорта във Варна. 

Българският отбор е в група G с отборите на Холандия, Черна гора и Естония. След много оспорвана битка двата отбора не можаха да се победят. 

Димитър Цветанов откри резултата в полза на българския тим в 9-ата минута. Минути след това Дани Несторов си отбеляза нелеп автогол за 1:1, при който резултат завърши срещата. 

На събитието присъстваха още директорът на дирекция „Спорт“ в община Варна Кристиан Димитров, Румен Вълков – президент на Аматьорската футболна лига, Антон Попов – зам.-изпълнителен директор на БФС, Александър Александров – председател на Комисия за футзал и мини футбол към БФС, Минко Христов директор на ДКС Варна, Бончо Генчев – председател на ЗС на БФС-Велико Търново. 

Квалификациите се провеждат в зала „Конгресна“ до 3 февруари. 

На 31.01 играят България и Естония, а след това е мачът между Черна гора и Холандия. Последните срещи са в събота от 16:45 часа между Естония и Черна гора, а от 19:00 часа е мачът между Холандия и България. 

В следващия квалификационен кръг преминават първите два отбора от всяка група, които ще се срещнат с тимовете от топ 16.