Любослав Пенев и неговият екип, който се бореше с Борислав Михайлов за президентския пост в БФС даде пресконференция, на която обяви, че продължава борбата си за българския футбол и съответно срещу настоящото ръководство на футболната ни централа.

Както е известно, Пенев загуби от Михайлов на Изпълкома, но на пресконференцията той и Николай Илиев отново обявиха, че в проведените избори е имало много нарушения. Те продължиха и атаката към Михайлов и свършеното от него начело на българския футбол.

Сериозни критики бяха отправени и към министъра на спорта Красен Кралев, който бе призован да си подаде оставката.

“Нелицеприятно е това, което видяхме по време на нашата обиколка в България. Да, в София и в големите градове може би е добре, но в малките населени места ситуацията е плачевна. С това ръководство няма как да променим каквото и да е”, заяви Пенев.

“Преди години, когато Михайлов за първи път бе кандидат за президент и прескачаше от един в друг лагер, заяви пред делегатите: “Какво избирате? Статуквото или промяната?” Какво стана обаче след това? Този, който се бореше за промяната, избра статуквото. Ние обаче няма да се откажем. Убеден съм, че ще стигнем докрай и ще победим."

"Чухме едно изказване на Красен Кралев, който заявява, че следи казаното от опозицията. Така ли трябва да говори? Не трябваше ли да каже, че следи изявите на един от кандидатите? Или слухът, че Кралев ще бъде следващият президент на БФС е верен. Присъствието на Кралев на конгреса бе намеса на държавата във футбола. Той беше главното действащо лице. Г-н министър, подайте си оставката!", заяви пък Илиев.

Бившият капитан на Левски разкри още, че е получил анонимен SMS от човек на висок пост при "сините", в който има "много интересно съдържание", което ще разкрие след дербито с ЦСКА.