Футболистите на Карнобат започнаха подготовка за новия сезон.

На Градския стадион в Карнобат наставникът Георги Калоянов и помощникът му Пламен Димитров изведоха за дебютно занятие група от 16 състезатели, сред които Стойко Колев, който се завръща в отбора. Към отбора се присъединяват и четирима играчи, които ще минат пробен период.

Очаква се в близите дни още трима футболисти да се включат в лятната подготовка на Карнобат, включително и Ангел Лазаров, който лекува контузия, съобщават от Пресслужбата на клуба. 

Тренировъчен процес започна Пейчо Делиминков, който дълго време се възстановяваше от тежка травма.

Живко Димов, Яни Николов и Георги Танев са състезателите от изминалия сезон на Карнобат, които преминават в други отбори. Всички останали футболисти към този момент остават в клуба.

„Очаква се много тежък сезон, за това ще наблегнем основно на дисциплината. Тя ще е на изключително ниво, иначе рискуваме да нямаме желаните резултати. Именно това е причината да не се представим добре през изминалия сезон. В момента разполагаме с необходимите футболисти да направим едно прилично класиране в новото първенство, да се представяме на високо ниво, да радваме нашите верни фенове с добър футбол и победи“, заяви президентът на Карнобат Теодор Иванов.

Лятната подготовка на отбора започна с водосвет за здраве, с пожелание контузиите да бъдат сведени до минимум, като се има на предвид, че през изминалия сезон много състезатели на Карнобат често бяха спохождани от неприятни травми.

Красива торта с емблемата на отбора и пожелание за успех бе подготвена от ръководството на Карнобат към футболистите.

Подготовката ще протече изцяло на местна почва. Договорените контроли са четири.

На 14-ти юли е дебютната за лятото среща - с Черноморец 1919. На 21-ви юли е планиран спаринг с Нефтохимик. Следва среща със Созопол на 25-ти юли. Три дни по-късно Карнобат ще изиграе контрола с Розова долина.