Първия по рода си международен детски футболен турнир на името на "Проф. Д-р Лъчезар Цоцорков", който ще се състои на 4 и 5 декември 2018 година в Панагюрище в "Арена Асарел", представиха днес инициатори и журналисти. В турнира ще играят детските академии на футболните клубове на Милан и на Ювентус, които ще се съревновават с детските школи на набор 2008 на българските футболни клубове.

В рамките на турнира и за подкрепа и мотивация на децата ще гостуват италианските футболни легенди Салваторе Скилачи,  Франко Барези, Анджело Коломбо, Стефано Еранио, Стефано Такони, Морено Торичели, Диего Фикара. Италианците ще се изправят в приятелски "Мач на звездите" срещу българските бивши футболни национали  Георги Иванов – Гонзо, Наско Сираков, Даниел Боримиров, Цанко Цветанов, Георги Петков, Асен Караславов, Бончо Генчев.

Международният детски футболен турнир е с амбиция да стане традиционен  и да привлича все повече  деца в професионалния и в масовия спорт, както и да покаже, че в една неголяма българска община, каквато е Панагюрище, могат да се случват проекти на световно ниво.

Турнирът ще представи на италианските гости и възможностите на спортната зала "Арена Асарел", която е на световно ниво, стадиона в Панагюрище, плувния комплекс в хотел Каменград и Парк хотел Асарел, които могат да привлекат много професионални отбори, които да се подготвят страната ни, а Панагюрище да посрещне като домакин други международни спортни изяви.  

Първият ден от турнира ще се играят мачовете в групите в 2 полувремена по 20 минути, като входът за първия ден е безплатен, а за втория ден, когато ще се играят полуифинали, финалите и "Мача на звездите" билети се продават на символична стойност от 5 лв. и 10 лв. семеен билет за двама възрастни и 2 деца.

Билети за международния детски футболен турнир се продават в Ивентим за 5 декември.

Заповядайте на 4 декември 2018 г. от 9.00 до 18.00 ч., а на 5 декември от 9.00 до 20.30 ч. на ул. „Кръстю Гешанов“ в Панагюрище, зала Арена Асарел на 1-ия международен детски футболен турнир "Проф. Д-р Лъчезар Цоцорков"!