Футболисти, треньори и фенове на Спартак Вн: Искаме общината за собственик отново

Вяра, че премиерът Бойко Борисов ще помогне за възкръсването на ФК Спартак Варна, днес прозвуча на пресконференцията на Синдикат 12, зад чиято кауза стоят футболисти, треньори и десетки хиляди сърца от морската ни столица.

В Пресклуб "България" се събраха някои от емблематичните личности, свързали дълбоко съдбата си с отбора, радвал поколения наред с успехите си в своята вековна история: Бойко Величков, Мартин Зафиров, Иво Георгиев, Борислав Георгиев, Радостин Станев, Стефан Грозданов.

Заедно с тях бяха и представителите на фен клуба Стефан Калименов и Евгени Станимиров, както и дългогодишният бивш президент на клуба Николай Ишков.

През 2006-а година собствеността върху земята, стопанисвана от 1962-а неизменно от футболния клуб Спартак, е прехвърлена от Общината на частната фирма "Барет Ауто", а през 2010-а година акциите преминават в ръцете на друга частна фирма - "Инжстрой", която държи 66 на сто дял в смесеното дружество при 34 на сто дял на Община Варна, пише pressclubbg.com.

Въпреки че и при двете прехвърляния на собствеността от Общината към частниците, това е направено с благородната цел бизнесмените да инвестират в базата и да издържат футболния клуб, това не е направено. Картината днес е плачевна – стадион "Спартак" е гробница, клубът е ликвидиран.

Футболисти, треньори и фенове виждат само един изход – Общината да си върне собствеността върху терените, така че и клубът да се завърне в своя дом.

Общината обаче мълчи по въпроса, казаха днес борещите се за справедливата кауза.

Всичко е станало по времето на Кирил Йорданов, който бе кмет на Варна от 1993-а до 2013-а година.

"Ние искаме Иван Портних /сегашният кмет/ да поправи лошото", подчерта Радостин Станев.

Той се обърна чрез медиите и към премиера Бойко Борисов за подкрепа и от името на своите съмишленици, приятели и колеги изрази увереност, че министър-председателят няма да остане безучастен към проблема, защо обича спорта и футбола и защото този проблем е от изключителен обществен интерес.

Протестиращите помолиха за помощ и БФС, а също и националните медии.

Хората се зарекоха да продължат протестните действия докато постигнат желания резултат.

профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
Спартак Варна

Други