В съботния пек в Перник 10 отбора се включиха в Благотворителния футболен турнир, който се проведе на стадиона в квартал "Димова махала". 

Освен футболни умения на събитието беше проведен и търг на спортни артикули, с изключителна ценност, които всеки един фен на спорта би се радвал да притежава, а набраните средства в размер на над 5000 лева ще отидат за апаратура, за детското отделение на болница "Рахила Ангелова" в града.

На събитието присъстваха и част от най-големите дарители спортисти, политици, общественици, хора от бизнеса и  граждани, които наддаваха за тениски и артикули на 5-кратния носител на Златната топка - Кристиано Роналдо,  на националния селекционер на България и герой от САЩ ‘94 Красимир Балъков, футболните грандове ЦСКА и Левски, пернишката гордост Миньор и Металург,  най-титулуваният отбор в България по ръгби Валяците, фланелки на Ботев Враца, Берое Стара Загора, Локомотив София и Арда Кърджали, както и най-успешните български отбори отвъд океана – Левски Чикаго и Миньор Чикаго, медали от първия международен турнир по Таекуондо "Перник Леон Оупън". 

Също така трико на Иво Ангелов, боксови ръкавици на Тервел Пулев, и автобиографичната книга на Армен Назарян - "Роден победител" с автограф от големия шампион.

Шампион в турнира стана отборът на Спортист с капитан Мартин Илиев, втората позиция остана за Чуковете, а трети завърши състава на Борусия.