България стартира участието си на Европейското първенство по мини футбол с реми 2:2 срещу доста силен тим на Сърбия в среща от група В на турнира във Врсар, Хърватия. 

Стоил Фърцов и компания имаха по-силните 10 минути в края на срещата, но за жалост на няколко пъти с финални усилия "плавите" предотвратяваха гола. Двубоят започна във вихрено темпо, а още в началото се видя класата и на двата отбора, които държаха топката главно на земята и опитваха многоходови комбинации.  

Именно след една такава от непосредствена близост в 7-ата минута ликуваха дебютантите на такъв турнир от Сърбия.  Точен от непосредствена близост с десния крак бе Никола Мандич, а асистенцията направи Стефан Станоевич.  

Голът обаче стресна нашите национали, които тръгнаха напред, показвайки мощта си в атака. Само минута по-късно звездата в атаката на тима ни Заприн Голачки изравни, след като взе една топка преди вратаря, обърна се и майсторски с външен фалц я прати в празната врата.  

Самият Голачки бе труден за удържане от сърбите и в 14-ата минута сам изработи втория гол, след като открадна една топка и с мощен шут от десетина метра вкара така наречения "бразилски" гол след рикошет в горната греда. Тимът ни не успя да реши доста от срещата с втори гол и в 19-ата минута Ненад Стефанович наказа българския състав след бърза многоходова акция.  

Още преди почивката започнаха и ротациите в тима ни, като Филип Филипов заменяше Голачки, в игра се появяваше често и Васил Гуджев. Страхотен мач направи Спас Милушев с безкрайни пробиви по крилото, но истината е, че в първата част от второто полувреме сърбите имаха предимство, удариха и две греди.  

Срещу Шотландия утре от 11 часа бъгарите ще гонят задължителна победа, тъй като в последния двубой от групата е двубоят с европейския шампион Румъния.