Днес на градския стадион в Пловдив се изиграха мачовете във втора зона на детския футболен турнир "Данониада" 2018. Финалисти са ФК "Берое" (Ст.З) и отбора от спортната паралелка на  ФК "Локомотив" (Пд) в СУ "Св. Седмочисленици" (Пд).

С 1:0 ФК "Берое" надиграха трудно домакините от СУ "Св. Климент Охридски" в група „А”. В другата група футболистите от "Локомотив" (Пд) бяха безапелационни и с 6:0 разгромиха отбора на ОУ "Княз Александър I".

В зона Пловдив на „Данониада” 2018 се включиха отбори от Пловдив, Стара Загора, Пазарджик, Стамболийски и цяла южна България.

За втора поредна година по време на “Данониада” се организираха образователни игри за децата на тема “Събирай разделно”. Програмата е част от съвместна инициатива на “Данон - Сердика” АД и “ЕКОПАК България” (АД), чиято цел е да разясни на малките футболисти ползите от разделното събиране на отпадъци и да им помогне да разширят и затвърдят познанията си за опазване на природата.

Медийни партньори на „Данониада” 2018 са gong.bg и Нова Телевизия.

Следващите мачове от „Данониада” 2018  ще се играят на 12 май  във Варна на терена на Техническия университет. Заявки за участие се приемат до един ден преди мачовете в съответната зона на интернет адреса на турнира www.danoniada.bg

Резултатите от мачовете в зоните, снимки и видеоматериали се публикуват на интернет сайта на турнира www.danoniada.bg  както и във Facebook  страницата на „Данониада” http://www.facebook.com/danoniada

За допълнителна информация: www.danoniada.bg