В първата си контролна среща преди старта на първенството в Югозападната Трета лига Ботев Ихтиман гостува на Балкан в Ботевград.

Двата тима предложиха интересен и динамичен мач пред около 100 зрители на стадион "Христо Ботев", а домакините от Ботеград спечелиха двубоя с минималното 1:0. Попадението на "зелените" падна във втората минута на двубоя.

Домакините съумяха да открият с попадение рано, но след попадението момчетата на Валери Свиленов упражниха натиск към вратата на съперника, но до почивката въпреки създадените няколко отлични положения до изравняване не се стигна. Самият треньор записа пълни 90 минути като игра на върха на атаката, но в последните 20 минути помогна с опита си в отбранителните действия на тима.

Балкан от своя страна също имаше няколко възможности за втори гол, но отбраната и вратарят на Ботев Владимир Владимиров бяха на ниво и не позволиха да падне втори гол във вратата.

През втората част двата тима се вкопчиха здраво на терена, като в отделни епизоди от срещата Ботев контролираше топката, владееше я добре, но чистите голови положения бяха малко. 

Смените през тази втора част нарушиха леко синхрона между отделните звена и на двата тима, а и топлото време оказа влияние. Балкан имаше възможности да реализира втори гол, но отлични намеси на вратата направи Тони Марков. 

В последните 15 минути в игра за Ботев влезе и човекът на Gong.bg Николай Пашкуров, който заигра на върха на атаката.

Буквално минута преди края на двубоя Ботев имаше възможност да стигне до равенството, но топката не намери целта. 

След края на двубоя треньорът на Ботев Валери Свиленов определи контролата като полезна, тъй като на терена бяха само футболисти каращи проби в Ботев.