Враца бе домакин на страхотен футболен празник за деца, родени през 2007 година. В организирания от БФС турнир #ХайдеДаРитаме се включиха 8 тима от областта. Заслужено спечели Академия Ботев Враца с треньор Румен Рангелов след три победи. На 1/4 финала врачани надиграха Торпедо Борован с 4:0, в 1/2 финала надделяха срещу подсиления с по-малки деца от врачанската школа Миньор Згориград отново с 4:0 и категорично 9:1 на финала срещу Локомотив Мездра.

В мач за третото място Миньор Згориград победи с дузпи Първа Атомна от Козлодуй. Торпедо Борован завърши на пета позиция, следван от Монолит Бяла Слатина, Дунав Селановци и Любимец Търнава, който не успя да се включи в надпреварата по организационни причини в последния момент.

Двама състезатели от Ботев вкараха по 5 гола и си поделиха голмайсторския приз - Иван Иванов и Калоян Кръстев. Най-добър вратар безспорно бе Мартин Тъмнишки от Враца.

Председателят на ОС на БФС Враца Милен Бельов и екипът му се бяха постарали за перфектната организация на турнира. Децата получиха екипировка, топки и обяд. ФК Ботев Враца и Община Враца също допринесоха за футболния празник. От ръководството на професионалния клуб поеха ангажимент да организират съвместно с БФС подобни турнири и в другите възрасти. Първият от тях ще бъде още идния месец при откриването на новия футболен център със закрито игрище в спортния комплекс "Христо Ботев" във Враца.