Председателят на Съдийската комисия Димо Момиров даде интервю единствено пред „Гонг“ и „Канал 3“ след 5-часово заседание, в което никой от комисията дори не отиде до тоалетната.

Най-напред бяха привикани всички международни рефери за инструктаж преди заключителната фаза от първенството. След това бяха направени нарядите за следващите два кръга, тъй като Момиров заминава за Виена, където ще премине курс за съдийски инструктори. Засега обаче ще бъдат обявени нарядите само за предстоящия кръг, тъй като някой рефер след него може да бъде наказан. Впоследствие той коментира най-наболелите теми от съдийството напоследък.

„Според мен Ристосков показа еднакъв критерий при дузпите в мача Черно море – ЦСКА. Не съм сигурен и не си спомням добре, но май имаше още един защитник от ЦСКА до Данчо Тодоров при дузпата в полза на Черно море“, коментира Момиров, макар че очевидно бранителят беше последен в отбраната и заслужаваше червен картон, според правилника.

Момиров призна, че именно международните рефери не са били концентрирани в мачовете досега от първенството. „Някои май се помислиха за големи съдии и това им изигра лоша шега“, добави той.

Съдийският шеф се съгласи с мнението, че Стефан Спасов е арбитърът, изсвирил най-добре вечното дерби през последните години.

„Не искам повече да коментирам Левски. Не ме питайте затова дали съм сезирал Дисциплинарната комисия за Емил Велев и навлизането му на терена в Ловеч, защото после пак ще кажат, че коментирам Левски или ЦСКА. Моето мнение за Тодор Батков е, че той е добър човек, но някои други му влияят“, завърши съдийският шеф.