Освен като легенда на Лудогорец, защитникът Козмин Моци явно ще влезе в ролята и на психолог. Поне това става задочно ясно от действията на румънеца, който е помагал на свой сънародник да преодолее бремето от... пропуснатата срещу него дузпа. 

Става въпрос за защитника на Стяуа Корнел Ръпа. Той стреля от 11-те метра в плейофа на Шампионската лига на Националния стадион "Васил Левски" и ударът му беше спасен от Моци. На практика с това разградчани изхвърлиха съперника си от турнира и влязоха в групите. 

Ръпа преживя това много тежко. От тогава той не е бил дузпа за Стяуа, а след края на двубоя беше извикан от феновете на Стяуа в София и му беше свалена фланелката. Те му обявиха, че не заслужава повече да я носи. Явно след това е имал "консултации" със сънародника си. 

"След пропуска срещу Лудогорец отидох да се посъветвам с Габриел Тамаш (бел. авто. румънски национал) и семейството му. Те ми помогнаха много. Говорих и с Козмин Моци. Той също ми помогна да забравя този кошмар."

"Вярно е, че от тогава не съм бил решителна дузпа, но вече ако треньорът дойде и ми каже да застана зад топката в решителен момент, няма да се стъписам и ще поема отговорността", сподели Ръпа.