Кампът на Реал Мадрид в Бургас продължава с пълна сила. Основен мотор на събитието е българският треньор и методист Александър Дюлгеров, който дълги години работи за Кралския клуб. Гонг разговаря с него по повод лагера, който се провежда край морето и е организиран от Реал Мадрид.

„Децата са изключително доволни, както от тренировъчния процес, така и от другите дейности, които правим. Нещата, които правим извън лагера са свързани с човешките стойности. Говоря за работа в екип, лидерство и сътрудничество. Трябва да признаем, че децата не водят живота, който водехме ние. Те не играят толкова много на улицата, а именно там се появяват чистите таланти. За това трябва да се работи много с децата и в човешки план. Ние почнахме доста късно да шумим за този лагер. Треньорите, които водят заниманията са от Испания. Те работят в школата на Реал Мадрид“, коментира Дюлгеров пред Гонг.

„Децата са много запалени. Владее ги магията свързана с Реал Мадрид. Иначе за първия тим се надявам, че нещата ще тръгнат добре в Реал. Моуриньо свърши много работа и не вярвам Анчелоти да прави много промени. Той е опитен треньор, доста интелигентен човек и се надявам да успее“, добави българинът от Реал.

Александър Дюлгеров добави, че се надява най-талантливите деца от кампа на Реал в Бургас да получат възможност да тренират в Мадрид след време. „Има много интересни деца, които притежават талант. Аз съм координатор на Реал за цяла Източна Европа. Надявам се деца, които наистина заслужават да отидат в Реал Мадрид. Иначе е ясно, че всички искат това“, завърши Александър Дюлгеров.

Кампът край морето ще продължи до края на седмицата. Децата са екипирани от Реал Мадрид и демонстрират голям ентусиазъм по време на тренировъчния процес.