„По стечение на обстоятелствата мачовете от Каменица Фенкупа се играят на територията на НСА, където аз работя. В последните години аз не пропускам проява от този турнир”, категоричен бе пред Гонг селекционерът на младежкия ни национален отбор по футбол Михаил Мадански.

„Това, което ме впечатлява, е че хората истински се забавляват играейки футбол. Което липсва при част от професионалните отбори. Футболът на Каменица Фенкупа, добива първичния си вид, от времето когато ние играехме в махалата на малки вратички. Дори от време на време се чудя, защо още не съм си направил отбор и не съм се пуснал в този турнир”, добави с усмивка специалистът.

„Не мога да кажа, че в този формат, турнира е основата на българския футбол, тъй като хората в отборите, които участват вече не са във футболна възраст. Аз например предложих на един от мениджърите в турнира да направят подобен детски турнир, рекламирайки бирата с ниско алкохолно съдържание. Това ще бъде много голямо постижение, ако успеят да го реализират”, каза още Мадански.

„На мен ми е доста интересно да гледам аматьорски футбол. Мен често ме подиграват, че не гледам да речем Левски – Локомотив София, а квалификации за влизане във В група или мачове от студентското първенство. Никога не се знае откъде може да изскочи нещо, макар, че до този момент не сме попадали на кой знае какви изненади”, завърши националният треньор на младежите.