Кметът на Община Етрополе инж. Владимир Александров проведе работна среща с министъра на младежта и спорта Димитър Илиев, с министъра на образованието и науката г-н Галин Цоков, с президента на Българска федерация по волейбол Любомир Ганев и с Христо Стоичков. Александров запозна присъстващите с проблемите, с които се сблъсква относно спорта и образованието и изрази желанието си за тяхното развитие. Легендата на българския футбол Христо Стоичков изказа намерението си да работи в партньорство с Община Етрополе и да помага за развитието на футболната детско-юношеска школа в града. От своя страна Илиев обеща пълна подкрепа от страна на Министерство на младежта и спорта.

Волейболният шеф и един от най-успешните български състезатели в този спорт за всички времена Любомир Ганев изрази високата си оценка към мъжкия волейболен отбор на гр. Етрополе и заяви, че волейболистите имат реален шанс да се превърнат в един от най-добрите отбори в страната.

Министърът на образованието и науката Галин Цоков поздрави кмета на Община Етрополе инж. Владимир Александров за добре поддържания и съвременен училищен плувен басейн към СУ „Христо Ясенов“.

За съжаление на феновете на футбола в балканското градче обаче местният Чавдар (Етрополе) прекрати участието си в Югозападната Трета лига, след като в последните два сезона беше в битката за промоция във второто ниво на футбола у нас.