Министър Дашева откри футболен турнир в Дряново

Министър Дашева при откриването на турнира източник: ММС

Министър Дашева при откриването на турнира източник: ММС

Министърът на младежта и спорта в служебното правителство проф. Даниела Дашева откри I великденски детски футболен турнир „Дряново 2017“ (8-11 април). 

Надпреварата се провежда по повод 90-ата годишнина от основаването на организирания футбол в Дряново. Идеята е на президента на местния футболен клуб Локомотив и председател на Общинския съвет Теодор Георгиев, известен също като Ди Джей Джорджо.

В детския турнир участват 32 отбора с 485 футболисти, родени през 2005 и 2008 г. Сред тях са съставите на Лудогорец, Берое, Миньор, Янтра 1919, Розова долина, Добруджа, Локомотив (Горна Оряховица), Локомотив (София), Черноморец (Балчик), Спартак (Плевен), Етър, Верея, Шампионите (Варна), Севлиево, Локомотив 1927 (Дряново).

Министър Дашева отправи приветствие към участниците, в което заяви: „Радвам се, че сте избрали този хубав спорт футбола, за да тренирате и да се чувствате пълноценни. Поздравявам и треньорите, които са ви мотивирали да спортувате. Надявам се, когато вече сте пораснали, вие да сте бъдещите звезди на българския футбол и да се радвате на обичта на публиката така, както сега тук се радват на капитана на националния отбор Светослав Дяков и на героя от „САЩ 94“ Бончо Генчев.“

Проф. Дашева благодари на организаторите на турнира и на кмета на града инж. Мирослав Семов. Тя изрази надежда, че това е едно добро начало на инициатива, която трябва да продължи да съществува и да се развива.

„Поздравявам децата за празника и се радвам, че Дряново може да бъде столица на детския футбол в България. Това го демонстрираха жителите на града, които показаха обичта си към всички присъстващи. Сега поставяме началото на една традиция, която се надявам да продължи и занапред. Мислим за младото поколение. Дряново ви обича!“, заяви кметът инж. Мирослав Семов.

На церемонията по откриването на състезанието присъстваха също така изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев и Георги Трифонов, председател на Областния съвет на БФС.

Голямо футболно събитие в Дряново ще има в сряда от 17 ч на градския стадион, когато срещу ветераните на местния „Локомотив“ ще се изправи сборен отбор от звезди и герои от „САЩ 94“ с треньор Димитър Пенев и помощник Красимир Борисов. Поканени са Пламен Николов, Гошо Гинчев, Ивайло Йорданов, Златко Янков, Емил Костадинов, Наско Сираков, Бончо Генчев, Валентин Станчев, Дончо Донев, Илиян Киряков, Станислав Генчев, Иво Паргов, Иван Василев, Даниел Боримиров, Иво Тонев, Емил Тодоров, Пламен Гетов.

профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
футбол

Други