Миньор Перник и Кюстендил завършиха наравно 1:1 в контролна среща, играна на отличния за сезона терен в Ковачевци. Освен двата гола зрителите видяха и три греди. Перничани откриха резултата в 33-ата минута, когато Даниел Гогов пресече пас в половината на съперника, напредна отляво и провря топката под тялото на вратаря Борислав Грудев.

Само 8 минути по-късно символичните гости изравниха. При опит за центриране отляво Мартин Газиев прехвърли Христо Петков и прати топката в обратния ъгъл. През втората част лидерът в класирането имаше надмощие, но не и късмет. В 70-ата минута Борислав Будинов засече центриране отдясно с глава, но топката попадна в напречната греда. Малко след това рамката отново помогна на кюстендилци след шут на Томислав Павлов и рикошет в крак на бранител.

За днешната проверка Юрий Васев не можеше да разчита на двамата рожденици Калоян Йосифов и Димитър Савов, Йоан Маринов и двамата вратари Даниел Леонтиев и Алекс Георгиев. Следващата проверка на Миньор е в събота срещу Марек отново в Ковачевци.