Бившият футболист на ЦСКА, АЕК и Черно море Милен Петков ще бъде посланик на България в Европейската Приятелска Лига по мини футбол /European Friendship League/, която предстои да се проведе в КК Албена” от 12-и до 14-и август.

В надпреварата участие ще вземат шампионите на България, Румъния, Уелс и Молдова.

European Friendship League е съвместен проект именно на тези 4 страни. Това ще бъде първо издание, като идеята на оргазиторите Николай Хаджиев, Лауренциу Модоран, Алехандро Диаз и Олег Клипа е тази лига да стане традиционна и всяка година все повече отбори да взема участие в нея.

Официалната церемония по откриването на турнира е насрочена за петък в 19:00 часа, а веднага след нея ще бъдат изиграни първите два мача на стадион Албена 2.

Закриването на турнира и официалното награждаване е предвидено за събота в 20:00 часа, непосредствено след изиграването на финала. Победителят ще получи голяма красива купа, като ще бъдат отличени и останалите отбори в призовата тройка. Предвидени са и индивидуални призове за най-добър вратар, най-полезен играч и голмайстор.

Успоредно с  European Friendship League ще се проведе и Friendship Open Tournament  с участието на над 20 румънски и български отбора. Този турнир  стартира ден по-рано - в четвъртък. Финалният мач в него е в 16:00 часа в събота. Веднага след приключването му е церемонията по награждаването и закриването на Friendship Open Tournament.