Президентът на Професионалната футболна лига Валентин Михов разкри, че ще пише книга за превърналата се в историческа дата за българския футбол – 17 ноември 1993 година. Тогавашният президент на БФС има намерение да разкаже за събитията преди, по време и след мача, станал известен у нас под името „Парк де пренс”.

На специална пресконференция, на която присъства и бившият генерален секретар на централата Христо Йосифов, на която двамата разказаха за славната дата, както и за последния 17 ноември, когато България надигра Румъния с 1:0.

„Очаквана победа, поне за мен. Авторитетът на Румъния няма какво да го преекспонираме. Мисля, че ние с разумна игра, стратегически правилна, стигнахме до успеха. Аз разбор на работата на г-н Пенев няма да правя, но победата си е авторитетна. А тази дата е добра за българския футбол”, каза Валентин Михов.

„Мисля, че трябва да изчакаме още 3 години, да станат 17 и да стане нещо. Аз съм оптимист. Очаквам още една такава дата, очаквам още един полуфинал. И може би след тази дата следващият връх беше класирането на Левски в Шампионската лига. Дай Боже, повече такива дати и такива върхове. Това е ден, който не бива да забравяме. Сравнявам го с този, в който се роди дъщеря ми”, добави още шефът на ПФЛ.

От своя страна Христо Йосифов допълни: „Може да имаш прекрасен отбор, зад който няма организация и колектив, тогава пак няма успехи. Благодаря на онова поколение.”