Босът на Професионалната футболна лига Валентин Михов сподели вижданията си относно проблемите в българския футбол преди последната световна квалификация на България за Мондиал 2010 срещу Грузия тази вечер. Михов даде специално интервю в Спортно шоу Гонг.

Ето какво сподели шефът на Професионалната футболна лига:

„Не ни е за първи път да се на дъното. Трябва да се изваждаме поуки от всяко дъно. Сега засега не сме си заровили главите и заради това мисля, че дъното все още не е стигнато. Въпреки новото ръководство в държавата досега нямаме взаимодействие. Несериозно е, че от 1991 година всичките ми изказвания са свързани с базите. 19 години не се прави нищо. Дайте ни тези бази, за да видим кой колко струва. Трябва всеки стадион да има прилежащи площи, където собствениците могат да направят хотел за отбора си, бази, за да могат тези хора да възвръщат парите си. След три години като не бъде направено нищо, държавата си взема стадиона и готово.”

„Вторият проблем на българския футбол са школите. Това е така отново заради базите. Парите, които чакаме от УЕФА трябва да ги инвестираме в няколко момчета, които да възпитават нашите деца. В момента футболистите ни, мъжете ни нямат мотивация да играят за пари. Те вече са богати. Трябва шовинизъм, но това се учи още от деца, от юноши. Мисля, че ще успеем, ако тръгнем отново от младите хора. Те трябва да бъдат възпитавани, да имат морал.”

„В момента нямаме никаква стратегия. Работим мач за мач. Всичко се прави със стратегия, градиране на Бюджета. Не може с бюджет от 5 млн. да искаме да сме в Европа. За заквасване трябва да вземем фигури. Фигури, а не мъждукащи футболисти, от които да се учат нашите футболисти. Жалко е, че след срещата, на която бях в Англия, ми се обадиха само няколко приятели и журналисти и нито един футболен човек”, завърши Валентин Михов.