Официалният сайт на УЕФА публикува интересен материал посветен на най-великите футболни династии в Европа. В материала са посочени най-големите футболни семейства е Европа, а България е представена от фамилията Михайлови.

„Има три поколения вратари Михайлови в България – Бисер, Борислав и Николай. Бисер има спечелени четири титли в Български титли и три национални купи с Левски, клубът, в който най-големият му син Борислав прави дебюта си във футбола през 1981, на 18 години. Сега президент на Българския футболен съюз, „Боби“ печели три титли и блести за България на световното първенство през 1994 година в САЩ“, пишат в сайта на УЕФА.

„Братът на Борислав – Руслан е треньор на вратарите в Левски, докато синът му Николай, който е български национал, започнал кариерата си също от Левски. След успешен престой в Твенте, Николай, който става Играч номер 1 на България през 2011, в момента е в Турция, където играе за Мерсин“, се казва още в материала.

В полезрението на специалистите в сайта на УЕФА попадат още фамилии като Азар (Белгия), Чарлтън (Англия), Боатенг (Германия), Лаудруп (Дания), Литманен (Финландия), Шенкли (Шотландия), Джоркаеф (Франция), Малдини (Италия) и др.