Общо седем членове бяха избрани днес в Изпълнителния комитет на УЕФА, като делегатите на 35-ия Редовен конгрес на евроцентралата в Париж преизбраха трима досегашни участници и четирима нови, сред които е и Борислав Михайлов.

От 7-те избрани, Михайлов е пети по вот с 28 гласа, докато най-много има испанецът Анхел Мария Вияр Йона.

Интересен факт е, че от новоизбраните четирима, този, който има повече гласове от боса на БФС е кандидатът на съботния ни съперник в квалификациите за Евро 2012 - Петер Жилерон.

Преизбраните трима са Анхел Мария Вияр Йона (Испания, 47 гласа), Шенеш Ерзик (Турция, 42 гласа) и Грегори Суркис (Украйна, 38 гласа).

Новите членове на Изпълкома на УЕФА са Петер Жилерон (Швейцария, 40 гласа), Борислав Михайлов (България, 28 гласа), Серги Фурсенко (Русия, 27 гласа). На балотаж бе избран Мирча Санду (Румъния, 15 гласа).

Борбата за място в Изпълнителния комитет на УЕФА загубиха Жилберто Мадаил (Португалия) и Лиутаурас Варанвичиус (Литва), а Джоузеф Мифсус (Малта) реше да не се кандидатира. Други, които се бореха с Михайлов за 7-те места в Изпълкома са Иван Хашек (Чехия), Франсоа Де Кеерсмакер (Белгия) и Норман Дарманин Демаджо (Малта).