Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов заяви, че организацията на Европейското първенство за юноши до 17 години се явява ценен и солиден опит за нашата страна. Босът на родната Централа говори заедно с президента на УЕФА Мишел Платини на специално организиран брифинг по случай финала на Европейското, който е тази вечер между съставите на Германия и Франция.

„Благодарение на УЕФА и програмата „Хеттрик“, в България е почти готова базата в Бояна. Знаете, че там има три игрища, хотел...всичко. Така или иначе един стадион струва повече от това, което можем да вземем от УЕФА. Те отговарят за 54 държави. Всички искаме нов национален стадион. Но от самата дума, „национален“ се подразбира, че трябва да го направи държавата“, започна Михайлов по въпроса дали европейската Централа би могла да спомогне България.

„Нямам фаворит за довечера. Оценката на УЕФА е много висока. Както знаете, благодарение на това, че спечелихме домакинство, затова нашият отбор спечели участие. Това са играчите, с които разполагаме на тази възраст и както и друг път съм казвал, играчите се създават и усъвършенстват в клубовете. В националните тимове са за 5-10 дни и това им дава тласък да се представят пред Европа. Работим сериозно, помагаме на всички школи. Към момента това са възможностите в тази възраст“, коментира представянето на наия състав Михайлов.

„Знаехме, че ще бъде трудно – голям форум с 16 отбора, за първи път правим такова нещо. Но аз съм наистина щастлив от това, което видях. Искам да благодаря на всички участници, на кметовете на Бургас, Стара Загора, Созопол, Сливен и на всички мои колеги, защото това за тях е голямо училище и голям опит“, завърши Михайлов.