Носителят на титлата на България МФК Спартак направи грандиозно постижение, след като стана първият роден тим, който се класира за осминафиналите на Шампионската лига по плажен футбол.  Варненци победиха и във втория мач от предварителната си група на турнира в португалския град Назаре.

След 5:3 над Марсилия българите биха със 7:3 шампиона на Чехия Теплице. В тази група с две победи е и европейският кубен шампион Брага. Успехът на родния тим е огромен, тъй като играчите са аматьори, а почти всички останали тимове в надпреварата са професионалисти.

След като в първия си двубой възпитаниците на Симеон Христов вкараха головете си чак в третата част, този път те реализираха четири попадения още в уводните 12 минути. Филип Филипов откри в третата след контраатака, а в петата удвои разликата след хубава самостоятелна акция. Гръцкото попълнение на спартаклии Константинос Папастатопулос направи 3:0 с много красиво воле от тъча, а в последната минута капитанът Калоян Цветков увеличи преднината на българите.

Те продължиха да играят по-силно и още в 50-ата секунда на втората третина английското попълнение на българския шампион Терънс Боу направи 5:0 с удар от фаул от своето наказателно поле. В края на тази част обаче играчите на Спартак се поотпуснаха и допуснаха две попадения, а в началото на последната третина Роберт Хусти направи 3:5.

Малко след това вратарят Добромир Господинов спаси дузпа в изключително важен момент. Докрая на двубоя варненци стояха по-добре на терена.  Калоян Цветков с далечен удар увеличи преднината на своите, а в последната минута Филип Филипов оформи хеттрика си за крайното 7:3.

Утре българите излизат в последния са мач от групата, където техен съперник ще бъде не кой да е, а шампионът на Стария континент Брага. Двубоят е от 18,30 ч. българско време и ще може да се гледа пряко на сайта www.beachsoccer.com.