Носителят на титлата на България МФК Спартак стартира тази вечер участието си в Шампионската лига по плажен футбол в португалския град Назаре.

В 20,45 ч. българско време варненци излизат срещу домакините от Сотао. При победа българите ще си осигурят класиране на 1/16-финалите в турнира, тъй като съперникът им вчера загуби от третия тим в групата - грузинския Динамо (Батуми) с 1:3. Спартак е в една от групите с три отбора, а напред продължават първите два от всяка.

"Отборът на Сотао е типичен представител на Португалия. Играят много динамичен плажен футбол. Нашият състав няма проблеми от здравословно естество. Опитахме се да свикнем със спецификата на пясъка в Назаре. Това е едно от предимствата на домакините, които се готвят тук на този пясък, който е различен от нашия. В тима ни има петима футболисти, които ще дебютират в Шампионска лига, така че им пожелавам успех", заяви треньорът на варненци Симеон Христов.

Днешният мач може да се гледа директно в страницата www.beachsoccer.com. Утре българите излизат срещу Динамо.

Съставът на МФК Спартак:

Станислав Иванов, Добромир Господинов, Станислав Джамбазов, Костадин Иванов, Кристиян Тодоров, Калоян Цветков, Мартин Рачев, Георги Димитров, Стоян Филев, Павел Адамов, Иван Мартинов, Мариан Мачиука-Мачи