Шампионът на България по плажен футбол МФК Спартак попадна в трудна група за Шампионската лига, която ще се проведе в Назаре, Португалия. Варненци ще срещнат настоящия клубен първенец на Стария континент Брага (Португалия), шампионът на Фарнция Марсилия и шампионът на Чехия Теплице.
 
Групата е една от най-оспорваните от всички, които бяха изтеглени в основния кръг на днешния жребий. Варненци са играли срещу Марсилия на първото участие на български отбор изобщо в Шампионстата лига в Катания през 2014 г., когато загубиха с 5:8.
 
По всяка вероятност родният първенец ще стартира участието си в надпреварата именно срещу французите на 28 май, на 29-ти е двубоят с Теплице, а на 30-ти - с Брага.
Първите два отбора прескачат групата и се класират на осминафиналите. Варненци заминават за Португалия на 26 май.
 
"Всички съперници в турнира са сериозни. За нас е важно какво ще покажем ние като отбор. Продължаваме подготовката си за тези мачове. Надявам се всички момчета да са здрави и да се поздравим с едно успешно представяне в Назаре", заяви старши треньорът на МФК Спартак Симеон Христов.
 
Рекордните 74 отбора от 27 държави в Европа ще участват в турнира, който включва предварителен и основен кръг при мъжете, както и женска надпревара с 20 състава.
 
Най-големият клубен форум в бийч сокъра на континента стартира на 25 май със срещи от групите на предварителния кръг. На 28, 29 и 30 май ще се изиграят двубоите от груповата фаза на основния кръг при мъжете и жените. Елиминациите стартират на 31-ви, а шампионите на Европа по плажен футбол ще са ясни на 3 юни.