Носителят на титлата на България по плажен футбол МФК Спартак Варна е класиран на 23-то място в първата в историята ранглиста на клубовете в Европа, която бе изработена на база класирания и точки във всички досегашни издания на Шампионската лига. 

В класацията има още един български отбор - Одесос (Варна), който е 57-ми.

На първо място е първенецът от последните две издания - португалският Брага, следван от друг двукратен победител в турнира - Кристал (Русия).

Зад Спартак в подреждането на клубовете в Европа се нареждат отбори като Бенфика (Лисабон), Милан, Леванте, Бешикташ, ЦСКА Москва, Марсилия и Лацио.

Общият брой на тимовете, които имат точки в рангкинг класацията на клубните отбори в Европа, е 115, съобщават от Пресслужбата на МФК Спартак Варна.

Припомняме, че Спартак завърши на престижното 12-то място през настоящия сезон в надпреварата, която се проведе в Назаре, Португалия. Варненци станаха първият роден тим, който прескочи основния кръг и стигна до осминафиналите на турнира, след което и до 12-ото място.

Година по-рано, отново там, българският шампион бе 19-ти, след като отново записа победа и бе на крачка от прескачане на груповата фаза. Спартак дебютира в надпреварата през 2014 г., когато България за първи път излъчи представител сред най-силните отбори на континента.

Играчите на Одесос пък участваха в турнира през 2015 г. и 2016 г. като и двата пъти спечелиха по една победа в групите, което не се бе случвало преди това.