Носителят на титлата на България МФК Спартак приключи участието си в Шампионската лига по плажен футбол, която се провежда в португалския град Назаре. В двубой №3 от своята предварителна група D варненци паднаха от първенеца на Украйна Грифин с 1:2.

Във всяка една от третините бе отбелязан по един гол. В първата тимът от бившата СССР поведе след гол на вратаря си, който шутира отдалеч, а след допира си с пясъка топката излъга стража на българите Роман Васенев и попадна в мрежата му.

През втората част капитанът на спартаковци Калоян Цветков успя да изравни и даде надежди на тима си, че може да продължи напред, ако успее да постигне победа. Това обаче не стана, след като през последните 12 минути украинците стигнаха до ново попадение, което се оказа победно.

Неприятните новини за варненци не свършват само с поражението. Двама техни футболисти получиха тежки контузии. Стражът Добромир Господинов бе изнесен на носилка, тъй като пръстът му е счупен, и веднага бе откаран за операция в болница на 100 километра от Назаре. Илиян Димов също е в лечебно заведение, но местно, след като носът му бе счупен от противников играч.

МФК Спартак

източник: Александър Дечев

Спартаковци завършват с една победа в турнира, постигната вчера над Уест Дева (Румъния) с 8:4. Трябва да се отбележи, че варненци оставиха отлични впечатления в Португалия. В първия си мач те бяха много близо до успеха над турския Сеферихисар, като поведоха с 3:0, но отстъпиха с 3:4. Така те дори приключват с положителна голова разлика. За осминафиналите се класират южните ни съседи и Грифин.

МФК Спартак

източник: Александър Дечев

"Герои!!! Със сълзи на очи мога да кажа, че направеното от тези момчета може да бъде окачествено само като поведение, достойно за истински мъже. Благодаря им от все сърце. В момента не искам да коментирам отсъжданията на реферите. България е твърде малка държава, за да изхвърли отбор от държавата европейски шампион Украйна. Няма да спрем дотук, защото имаме подкрепата на хора, които също като нас обичат този спорт", заяви след срещата треньорът на българите Симеон Христов.